V10

Hírek, tesztek, beharangozók az utcai autók/motorok és a motorsport világából.

Utolsó kommentek

Dögunalom az olimpia árnyékában - Hungaroringi kiharangozó

2012.07.30. 13:00 :: T92

hamqual.jpg

Hamilton visszatért a dobogó tetejére, a Lotusnak már megint csak egy pici hiányzott, Alonso ennek ellenére növelte az előnyét az összetettben. Ez a vasárnap délután mérlege Mogyoródon. Körömlerágás nem volt, de legalább újra meggyőződhettünk arról, hogy a Hungaroringen nem lehet előzni. Magyar Nagydíj, kiharangozó a tovább után!

Ezúttal az időjárás kegyes volt a mezőnyhöz, és a második szabadedzés végén kívül nem zúdított esőt a pályára (bezzeg futamok előtt és után esett bőséggel). Eme kis eső legnagyobb vesztese a szopóroller kulcsait a hétvégére megkapó Schumacher lett, aki biztos ami biztos alapon ezen a hétvégén is megtörte a Mercedest. Már a szabadedzéseken látszott, hogy a McLaren Hockenheimben nem viccelt, és Hamilton a kvalifikáción is elhozta a pole-t. Mögötte Grosjean, Vettel, Button, Räikkönen és Alonso végzett. Webber némi meglepetésre csak a 11. helyet szerezte meg.

A rajtnál az első sor megőrizte pozícióját, Button azonban legyűrte Vettelt a harmadik kanyarba menet, Alonso pedig a pocsék nekirugaszkodást követően valahogy befért Räikkönen elé. Apropó, rajt. Ritkán látni ugyanis olyat, hogy a mezőnyt elküldik még egy felvezető körre. Történt ugyanis, hogy a szombatot a 17. helyen záró Schumacher nem találta meg a rajtpozícióját, emiatt a többieknek még egy kört meg kellett tenniük sétatempóban. A hétszeres világbajnok ezután véletlenül leállította Mercedesét, majd miután a boxutcában újraindították, olyan vehemensen tört előre a piros lámpákig, hogy gyorshajtásért jöhetett is ki áthajtásos büntetésre. Szenvedései a hatvanadik körig tartottak, ekkor végleg a garázsba tolták autóját.

Az élen Hamilton, Grosjean, Button, Vettel, Alonso, Räikkönen sorrendben folyt a körözgetés, az előzés legcsekélyebb reménye nélkül, pedig a Ferrari spanyolja láthatóan feltartotta a finnt. Helycseréjük az első kiállások során történt meg, a többi helyezésen ekkor változás nem történt. A McLaren ezúttal is parádézott a boxban, igaz a Lotus hasonlóan "villámkezű" szerelőinek hála Hamilton győzelme nem úszott el ezen. A második kiállásra azonban felpezsdült az élet. Buttonnél elővették a B tervet, aminek értelmében kihozták Vettel elől egy kiállásra, ahonnan aztán a hétvégén remekül hajtó Senna mögé tért vissza. Előzni pedig nem lehet, úgyhogy szépen vonatozott mögötte addig, amíg teljesen elkoptak a gumijai és egy harmadik kiállásra nem kényszerült.

lotusok.jpg

Az Alonso eltűnésével magára találó Räikkönen viszont úgy érezte, hogy itt az idő megmutatni, mit tud, és addig maradt kint második szettjén, hogy Grosjean elé tért vissza - épphogy, a boxból kifelé az összes elérhető segédeszközt igénybe vette a minnél jobb kigyorsítás érdekében. Ezután gyorsan felért Hamiltonra, de előzni nem tudott, így bekísérte a britet a célba. Grosjean harmadik helye halvány veszélyben forgott ugyan, de Vettel a harmadik cseréje után a friss gumikon csak a korábbi különbséget tudta beállítani köztük, csökkenteni azt nem. Alonso egy csendes ötödik hellyel 40 pontra növelte előnyét, Webber ugyanis csak a nyolcadik lett Button és Senna mögött. Massa szinte ott se volt, de ez is két pontot ér neki, míg Rosberg az elszabott időmérő után egy árva ponttal gazdagította csapatát. Maldonado ezúttal nem bírta ki csetepaté nélkül, igaz ezúttal nem egyértelműen a dél-amerikai vére sodorta bajba, és versenybírói retorzió sem követte találkozását Di Restával.

Most egy monstre 5 hetes szünet következik, legközelebb szeptember első hétvégéjén találkoznak ismét a csapatok a legendás spai aszfaltcsíkon.

A képek innen és innen származnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtiz.blog.hu/api/trackback/id/tr734685639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása